Kategorie
 
 
 
 
 

Nejnovější články

 
 
Všestranné a pohodlné – opasky Byen a Cobra

Všestranné a pohodlné – opasky Byen a Cobra

Řekne-li se vybavení či EDC , většině lidí napadnou věci jako batoh , obuv , baterka či nůž . Na jednu věc se ale často zapomíná. Pořádný pásek, který to všechno udrží pohromadě. Dnes si představíme dva šikovné kousky vhodné pro celou řadu dobrodružství i běžných situací. Plastový Byen a kovovou Cobru .

,,Jednoduchost je nekonečná dokonalost. Dokonalost je nekonečná jednoduchost. ,, Leonardo Da Vinci

Číst víc
HM61R Amber V2.0

HM61R Amber V2.0

Pokud dáte na rady uživatele, dospějete zakrátko do bodu, kdy jedna generace musí uvolnit místo druhé. Vývoj jde zkrátka svým vlastním tempem a zkušenosti z reálného užívání prozradí to, co vám mnohdy neukáže ani virtuální grafika a výpočty. Ve světě svítidel to platí dvojnásob, hlavně pokud se bavíme o jednom z lídrů outdoorových světel - Fenix. Starší proto uvolnil místo na výsluní mladšímu a tak si dnes můžeme představit ikonickou čelovku Amber v nové vylepšené generaci - HM61R Amber V2.0 .

,,Nikdy se nestaňte takovým expertem, který si myslí, že už nepotřebuje rozvíjet své odborné znalosti. Život berte jako nikdy nekončící studium.“ Denis Waitley

 

Číst víc
Batoh Waragod Soldat L

Batoh Waragod Soldat L

Batohy. Nekonečné téma, které je součástí každé mise či výletu. A téma je to více než opodstatněné. To, jak budete schopni nést svou výbavu, neurčuje jen vaše osobní pohodlí či organizaci výstroje, ale často i samotný cíl vaší cesty.

Dnes si proto představíme jednoho šikovného pracanta z dílny Waragodu. Batoh, který vyplňuje prostor mezi malými městskými batohy a velkými expedičními batohy - Waragod Soldat L .

 

,, Cestuj tam, kde je slabá wifi. Odměnou ti budou silné zážitky,,

Číst víc
Maniago - srdce italských nožířu

Maniago - srdce italských nožířu

Středověké budovy, rodinné klany, dílny plné mistrů tvořících příběhmi opředené kusy kovu. Řeč není o trpasličím městě z knih JRR Tolkiena, i když s řádnou dávkou fantazie by mohlo vytvořit předlohu. Řeč je o městečku ukrytém mezi horskými říčkami. Místě plném rodinných firem, uměleckých dílen a hlavně známém svými čepelemi patřícími mezi evropskou i světovou špičku - severoitalském Maniagu.

Číst víc
Světlo na konci hlavně - svítidlo Fenix GL22

Světlo na konci hlavně - svítidlo Fenix GL22

Vstupujete do místnosti. Na zemi zbytky vylomených dveří a úlomky skla. Ze zadních místností se ozývají zvuky násilí. Situace, jaká je jako vystřižená z akčního filmu. Avšak realita pro zástupy lidí, kteří chrání svou rodinu při násilném vloupání nebo pro běžnou směnu tisíců policistek a policistů.

Ať jste již v podobné situaci z kteréhokoli důvodu, taktická výhoda může tvořit tenkou hranici mezi úspěchem a selháním, mezi životem a smrtí. Může mít podobu dobrého situačního přehledu, jasně označeného cíle i zneškodnění útočníka bez nutnosti vystřelit. Všechny tyto aspekty naleznete v malém balení od oblíbené a ověřené značky Fenix. Dnes si proto představíme zbraňové světlo GL22.

,, Svět je nebezpečné místo. Ne kvůli lidem, kteří jsou špatní, ale dobrým lidem, co jen přihlížejí a nic s tím nedělají. ,, Albert Einstein

Číst víc
Kompas - kompletní příručka pro každého

Kompas - kompletní příručka pro každého

Pokud se chystáte do přírody na túru, procházku, kempování, určitě by vám v povinné výbavě neměl chybět kompas. Přečtěte si jak používat kompas, jeho výhody, nevýhody a základní pojmy, které při práci s kompasem budete jistě potřebovat.

Číst víc
Testování baterky Fenix TK16 V2.0

Testování baterky Fenix TK16 V2.0

Tma je pro většinu lidí děsivá a pohybu v ní se vyhýbají. Stíny a zvuky plné neznáma v nás vzbuzují živočišný strach zděděný po našich předcích žijících v jeskyních. Na druhé straně však stojí zálesáci, přírodovědci, záchranáři a silové složky, pro které je tma samozřejmým pracovním prostředím stejně jako jasný den pro běžného člověka. Tito lidé mají specifické potřeby, které je třeba detailně znát. Značka Fenix je chápe velmi dobře, díky čemuž přišla s modelem ruční baterky TK16 V2.0, určené primárně pro silové složky, ale nejen pro ně. To, že jde víc než jen o ruční baterku, si povíme v článku.

Číst víc
7 nejznámějších maskovacích vzorů světa

7 nejznámějších maskovacích vzorů světa

S maskovacím oblečením, lidově maskáči, se většina z nás potýká každý den. Ať už jde o práci, koníčky nebo jen součást našeho stylu a osobního projevu. Vzory původně vytvořené jen pro potřeby silových složek se časem rozšířily i mezi fanoušky airsoftu, rybáře, myslivce. Ve své specifické formě slouží také jako inspirace pro street wear. Víte ale, jak a kdy vznikly? Podívejme se na nejčastější maskáče a historii jejich vzniku blíže.

Číst víc
Testování bot - Salomon Forces Speed Assault 2

Testování bot - Salomon Forces Speed Assault 2

Ve výstroji jsem tradicionalista a mám raději jednoduchost. Nevyhýbám se však ani moderním technologiím a inovativnímu přístupu. Když jsem dostal možnost otestovat jeden z nejnovějších produktů francouzské outdoorové značky Salomon, model Speed Force 2, nemohl jsem odmítnout. První kusy se začaly expedovat do Česka jen před pár měsíci, jde tak o opravdu žhavou novinku.

Číst víc
Helikon-Tex funkční termoprádlo - recenze

Helikon-Tex funkční termoprádlo - recenze

Mnoho z nás zná jen jeden typ sezony. Tu celoroční. Nemůžeme zůstat doma zavření jen proto, že je venku -10 °C a zem je pokrytá sněhem a ledem. Oblíbený „bágl“ i se žďárákem na bushcraft na nás smutně koukají z kouta pokoje a běžecké tenisky či rukavice na street workout dávají stále naléhavěji najevo, že se potřebují provětrat na čerstvém vzduchu. Nakonec podlehneme tomu mámivému volání a necháme vnitřní oheň v nás dělat to, co mu jde nejlépe. Posunout naše hranice a naučit nás něco nového. Zima je však neúprosným kamarádem a dříve či později začnete zvažovat nezbytnou věc do nízkých teplot – termoprádlo.

Číst víc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze